Om OKI Data Corporation

OKI Data Corporation grundades 1994 som ett dotterbolag till OKI Electric Industry Company Limited och ansvarar för forskning, utveckling, design, tillverkning och marknadsföring av skrivare och faxar globalt.

Oki Data Corporation (moderbolag till Oki Europe Ltd) introducerade 2005 ett nytt globalt varumärke, OKI Printing Solutions, som ett led i sin målsättning att utmana den globala marknaden för färgskrivare och bli erkänt som ett av de största varumärkena.

Det nya namnet återspeglar OKI Printing Solutions fokus på att hjälpa verksamheter och deras personal att maximera effektiviteten och prestandan i kommunikationsutskrifter med flexibla och användarvänliga utskriftslösningar. Företagets definition av en utskriftslösning är helt enkelt svaret på kundens utskriftsbehov: från grundläggande utskriftsbehov till skräddarsydda kundspecifika lösningar.

Ompositioneringen ger OKI Printing Solutions möjlighet att skapa en konsekvent global varumärkesidentitet i de 120 länder där företaget finns representerat. Den innefattar även marknadspresentation, expertis och hela bredden av utskriftslösningar som ger företaget flexibilitet och anpassningsförmåga för att effektivt kunna konkurrera på global nivå.

ODC bedriver forskning om, utvecklar, utformar och marknadsför skrivar- och faxlösningar till företag i mer än 120 länder världen över. ODC står for 15 procent av OKI Printing Solutions-koncernens omsättning, som fördelas enligt följande: 50 procent i Europa, 24 procent i Amerika, 17 procent i Asien och 9 procent OEM.

ODC lokalt

OKI Printing Solutions framgångar är inte bara ett resultat av vår starka och betydelsefulla portfölj av produkter för företag utan även av vårt lokala engagemang och vår vilja att etablera varaktiga relationer med våra samarbetspartner. Då vi har ett stabilt, globalt nätverk av lokala kontor i Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och USA är OKI Printing Solutions alltid nära kunderna.

OKI Printing Solutions upprätthåller ett nära samarbete med sina distributörer och säljer enbart sina produkter genom godkända återförsäljare, handlare och andra distributörer. På så sätt garanteras slutanvändaren alltid bästa service och rådgivning.

Vi är också engagerade i lokala kulturella, utbildningsrelaterade och humanitära insatser. Vi har exempelvis sponsrat Rädda Barnen sedan 1995.

ODC:s forskning och utveckling inom tillverkning

Företagets FoU-center ligger ca 10 mil utanför Tokyo. Vår kostnadsandel i procent för FoU i förhållande till omsättningen har fastställts till 7 procent. ODC:s FoU bedriver ett nära samarbete med en designbyrå och systerbolaget OKI Alpha Create för att kombinera produktdesign och estetik med teknik och funktionalitet.

OCD är internationellt ledande inom digitala utskrifter. Divisionen, som har sitt huvudsäte i Japan, utvecklar, tillverkar och bedriver forskning om LED-komponenter. LED-tekniken är den drivande motorn bakom OKI Printing Solutions framgångar med snabba kvalitetsprodukter inom skrivare och faxar. Produkterna tillverkas i Japan, Thailand och Storbritannien.

Skrivare och förbrukningsvaror, som toner och färgband till den europeiska marknaden tillverkas och konfigureras på fabriken i Skottland. Här testas också produkterna för att säkerställa att vi levererar allra bästa kvalitet till våra kunder.

ODC:s utskriftslösningar: Teknik och specialisering

Färger: C7000 och C9000-serierna var de första av våra färgskrivare på marknaden som kombinerade en hastighet på över 20 sidor/min. med äkta 1200 dpi färgutskrift och ypperlig pappershantering. Produkterna använder sig av OKI Printing Solutions digitala LED-teknik, som ger högre utskriftshastighet, tydligare utskrifter och det bredaste sortimentet av applikationer för kontorsmiljö.

Digital LED-teknik: OKI Printing Solutions är världens ledande tillverkare inom digital LED-teknik och gör omfattande investeringar i FoU-laboratorier i världsklass i Japan samt är världens största leverantör av LED-chip. LED-chip används i digitala applikationer, där kvalitet, prestanda och pris är i fokus. Vi använder digitial LED-teknik i vårt sortiment av skrivare till kontorsmiljöer för att tillhandahålla snabba, pålitliga produkter av hög kvalitet. OKI Printing Solutions ger livslång garanti på digitala LED-huvuden.

Serial Impact Dot Matrix (matrisskrivare): Då detta var en av OKI Printing Solutions första och mest framgångsrika produktlinjer har OKI ett gott rykte på området världen över och levererar fortfarande till några av världens ledande företag inom luftfartsindustrin, finanssektorn och läkemedelsbranschen. Trots den naturliga avmattningen på denna marknad, vilket är något som alla tillverkare har känt av, hade OKI Printing Solutions enbart i Europa en omsättning på 101,7 miljoner euro 2000.

Vill ni veta mer om OKI, besök deras hemsida på www.oki.se